Voor mij alleen:

2015-11-16 14:56

Wandelen

< Eerder


Datum: 2015-11-08Tocht: Voshaar

1e weekend dag 2. Vuur maken

Al voor het opstaan is er activiteit en brand er al weer een vuur. De 'dronken' uil en de haan hebben hun uitwerking gehad op een paar deelnemers. Zelf sta ik op als het licht wordt. Meteen de boel opruimen en bij de overkapping ontbijten.

Vuur maken is het thema van de ochtend. Berkenbast en hars verzamelen, ook wat klein hout. Nog wat panlatten e.d. uit de voorraad erbij. Het aansteken met de firestiker is helemaal nieuw voor me. Dat lukte echter prima. Netjes opvolgen en de houddikte vergroten door middel van feathersticks. Helaas, in de 'laatste' fase bleek een panlat niet droog en was mn vuurtje snel weer uit. Bij een tweede poging heb ik te weinig brandhout voorhanden voor de opvolging. Dat eenmaal weer in orde ben ik juist door de tondel heen en wil het helemaal niet meer. Hier valt dus nog het nodige in te verbeteren.

Daarna laat Alex zien wat hij allemaal mee sleept op een dagtocht. Aan gewicht is dat meer dan ik voor een heel weekend. Hopelijk weet ik het te reduceren, anders ga ik dat gewoon niet redden. Fysiek blijft het geheel gewoon spannend voor me...

Om een uur of één weer richting huis, op de koffie en ff eten bij Ria. Leuk maar toch nog vermoeiender dan verwacht.

< Eerdere tocht -- Recentere tocht >Andere belevenissen en bemoeienissen van bjorri.