Voor mij alleen:

2015-11-22 20:10

Wandelen

< Eerder


Datum: 2015-11-21Tocht: Voshaar

Willingen.

De hele week al niet helemaal lekker, de eigen inschatting is dat het een B12 probleem is maar de huisarts laat donderdag via de assistente weten dat het onzin is en dat ik pas maandag welkom ben...

Na een hoop slapen vrijdagmiddag toch maar naar Zevenaar waar ik samen met Jeroen in de auto van Henk stap. Oorspronkelijk zou ik er een wandeldagje op de Veluwe van maken vandaar de afspraak in Zevenaar.

Helaas bestaan er meerdere plaatsen met de zelfde naam, om een lange reis kort te verslaan: we kwamen pas om half elf op de camping aan. Veel prut dus maar op de rand van de parkeerplaats het tarpje opgezet. Half blikje bier en dan snel naar bed. Al snel begint het licht te sneeuwen en hoe ver ik ook onder mn tarp kruip de sneeuw waait gewoon over mn gezicht. Frisse nacht dus maar mn slaapzak was gelukkig verder niet nat, ik vermoed dat ik met een hoop lichaamswarmte de slaapzak droog heb gehouden. Wel redelijk geslapen maar veel kouder had het niet moeten worden.

Na het ontbijt begint het officiŽle programma. We wandelen een stukje de berg op om daar een tarpje op te bouwen. Het valt niet mee om een vlak stukje te vinden maar ik vind iets wat er op lijkt en lekker ingesloten is onder en tussen veel bomen. Anderen hebben ook creatieve ideeŽn met bedjes van sparretakken of muurtjes van brandhout.

Na de lunch wordt de groep in twee gesplitst. Samen met Brenno wandelen we met kaart en kompas. We moeten daarbij punten uitzetten voor de andere groep die ze in het donker moeten gaan vinden. Een paar stukken stevig omhoog, hele stukken doorsteken waaronder een best wel steile afdaling. Onderweg nog vuur maken. Zelf krijg ik dus wel weer een vlam maar de opvolging heb ik wederom niet voldoende voorbereid. Om eerlijk te zijn vind ik al heel lang vuur maken helemaal niet leuk, dat wreekt zich nu dus wel. Het laatste stukje naar het basiskamp begin mn linker voet iets gevoelig te worden.

De voet wordt snel minder, watten in mn hoofd dus is het op voor vandaag. Ik meld me af voor de rest van de dag, strompel de berg op richting tarp, zakje adventurefood eten en even na zeven lig ik al te slapen. De voet doet zo zeer dat ik toch maar Diclofanac ben gaan slikken.

Ik wordt wakker, J 'lichtelijk' in paniek met een mes in de hand verteld dat ie een grommende wolf naast zn tarp heeft. Het is half tien en hij wilde vroeg naar bed. ik reageer hem te rustig denk ik dus belt ie Brenno. Die ontdekt al rap dat er nog en kampeerder is die een grote hond mee heeft. Hond aan de lijn en de rust is er weer.

In de loop van de nacht gaat het sneeuwen, soms krijg ik weer een beetje over het gezicht. Ik laat het maar want het is veel minder dan de vorige nacht en die ging ook nog goed. Bij elkaar lekker geslapen ook al was het iets scheef en deed die voet niet lekker.

Volgende morgen direct uit bed opruimen. Het blijkt dat ik me een uur heb vergist maar wandelen kan ik toch niet. Helaas mis ik hierdoor het hoofdstuk 'bomen en gebruiksmogelijkheden'. Ik hou de hele morgen het vuur gaande en zit wat te mijmeren. De groep komt terug en we krijgen te horen dat pionieren in de sneeuw te koud is en het toch al wat laat is. Eten, opruimen en weer naar huis. Enige files her en der. Even na half zeven weer thuis.

Mijn motto kunnen waarmaken: Niet goed voelen is balen maar thuis balen is nog vervelender dan uit kamperen. Toch het halve weekend mee gedaan, als ik was thuis gebleven had ik zitten vervelen en nog meer balen van de situatie.

< Eerdere tocht -Andere belevenissen en bemoeienissen van bjorri.